Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων με αγάπη και για το περιβάλλον!

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή που προσφέρουμε ευχετήριες κάρτες μετά τα Χριστούγεννα. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο κάρτες ανταλλάσσονται αυτήν την ημέρα παγκοσμίως ενώ συχνά είναι πλαστικοποιημένες, καλυμμένες με γκλίτερ ή διακοσμημένες με άλλο τρόπο που καθιστά αδύνατη την ανακύκλωσή τους. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα δώρα που πετιούνται, όπως μπαλόνια, λούτρινα αρκουδάκια και διακοσμητικά, είναι ξεκάθαρο ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι αρκετά επιβαρυντική για το περιβάλλον. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι!

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη και, είτε αυτή είναι η αγάπη για έναν σύντροφο, φίλο ή μέλος της οικογένειας, η ημέρα των ερωτευμένων είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να δείξουμε στους ανθρώπους μας ότι νοιαζόμαστε γι' αυτούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό με βιώσιμο, οικολογικό τρόπο ώστε παράλληλα να δείξουμε και την αγάπη μας στον πλανήτη! Έχουμε συγκεντρώσει και σας προτείνουμε μερικές βιώσιμες ιδέες για δώρα.

Αγοράστε ένα χρήσιμο δώρο

Προσφέρετε ένα χρήσιμο δώρο που ο παραλήπτης θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπείτε στη διαδικασία να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελε χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας στην ακρόαση και την παρατήρηση και εντοπίστε κάτι που ο αγαπημένος σας πραγματικά χρειάζεται. Μήπως θα ήθελε ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης, ένα έργο τέχνης για το δωμάτιο του ή ένα εισιτήριο για τη συναυλία του αγαπημένου του τραγουδιστή;

Αγοράστε μια ανακυκλώσιμη κάρτα ή φτιάξτε τη δική σας!

Αν πρόκειται να επιλέξετε μια κάρτα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ή να αγοράστε μια ανακυκλώσιμη από μια μικρή επιχείρηση. Εμπνευστείτε από το Pinterest, έχει αμέτρητες ιδέες, πολλές από αυτές είναι πανεύκολες!

Αγοράστε ένα φυτό αντί για κομμένα λουλούδια

Επιλέξτε μία γλάστρα με ένα φυτό εσωτερικού χώρου, ακόμα κι αν φοβάται ότι θα το ξεράνει. Έτσι κι αλλιώς και τα κομμένα λουλούδια στα σκουπίδια καταλήγουν. Δοκιμάστε φυτά όπως το χλωρόφυτο, τον πόθο, το σπαθίφυλλο, το ανθούριο ή την αλόη που όχι μόνο καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά είναι και πολύ δύσκολο να ξεραθούν. Αν ακόμα διστάζετε, δοκιμάστε μια αποξηραμένη ανθοδέσμη, αλλά αληθινών λουλουδιών και όχι πλαστικών, ναι; Θα διακοσμήσει εύκολα το χώρο του αγαπημένου σας προσώπου χωρίς οποιαδήποτε ανάγκη φροντίδας!

Προτιμήστε σοκολάτες Fair Trade

Τα γλυκά και οι σοκολάτες αντιπροσωπεύουν περίπου τα μισά από τα δώρα που δίνονται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με 58 εκατομμύρια κιλά γλυκών να αγοράζονται την εβδομάδα που προηγείται της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου! Η σοκολάτα έχει συχνά ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματική της τιμή. Η βιομηχανία κακάο είναι υπεύθυνη για την εκτεταμένη οικονομική ανισότητα, την παιδική εργασία, την καταναγκαστική εργασία και την αποψίλωση των δασών. Αναζητήστε σοκολάτες με το λογότυπο του Δίκαιου Εμπορίου για να αγοράσετε σοκολάτα ηθικής προέλευσης. Αγοράστε γλυκά από το φούρνο της γειτονιάς σας ή φτιάξτε στους αγαπημένους σας το αγαπημένο τους γλυκό.

Σκεφτείτε πρωτότυπες ιδέες δώρων

Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας, δοκιμάστε μία νέα δραστηριότητα, μία νέα γεύση ή εξερευνήσετε μαζί μια νέα τοποθεσία. Γράψτε ένα τραγούδι ή ένα ποίημα για τους πιο ρομαντικούς, ετοιμάστε ένα βιντεάκι με τις αγαπημένες σας στιγμές. Γίνετε όσο περισσότερο μπορείτε δημιουργικοί, η λογική είναι να υποστηρίξετε τη βιωσιμότητα εστιάζοντας λιγότερο στον καταναλωτισμό και περισσότερο στον εορτασμό της αγάπης αυτή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και, αν πρόκειται να αγοράσετε δώρα να αναζητήσετε επιλογές από επιχειρήσεις με ηθικές πρακτικές.