Οικολογικές ιδέες για να τυλίξεις τα δώρα σου από την ThinkEco

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που ανταλλάσουμε τα περισσότερα δώρα. Και εκτός από το περιεχόμενο, μεγάλη χαρά προσφέρουν τα περιτυλίγματα, οι κορδέλες και οι κάρτες που τα συνοδεύουν. Τα περισσότερα όμως καταλήγουν στις χωματερές επιβαρύνοντας το περιβάλλον γιατί στην πλεινότητά τους έχουν υποστεί επεξεργασία με πλαστικό χωρίς να είναι δυνατή η ανακύκλωσή τους. 

Πώς μπορούμε να τυλίξουμε τα δώρα μας έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον; Έχουμε συγκεντρώσει όμορφες και εύκολες ιδέες για να δοκιμάσετε, οι οποίες μάλλον είναι ομορφότερες από ένα αστραφτερό περιτύλιγμα και έναν πλαστικό φιόγκο!

Χρησιμοποίησε εφημερίδες, περιοδικά ή παλιά βιβλία. Αρκεί το τύλιγμα με μια εφημερίδα, ένα όμορφο κορδόνι κι ένα αποξηραμένο λουλούδι ή ένα στολίδι χριστουγεννιάτικο. Για περισσότερο δημιουργικές ιδέες κάνε ένα κολάζ με όμορφες εικόνες από περιοδικά. Ωραία ιδέα είναι και τα παλιά βιβλία αν είναι και σε άλλη γλώσσα το περιτύλιγμά σου θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. 

 Παλιοί χάρτες. Αν έχεις κι εσύ άτλαντες παρατημένους στη βιβλιοθήκη που κανείς δε χρησιμοποιεί - αν και είναι μικρές οι πιθανότητες να θέλεις να τους αποχωριστείς - τα δώρα σου θα είναι πανέμορφα τυλιγμένα με χάρτες. 

 

Τύλιξέ τα με την τεχνική Furoshiki. Η τεχνική μας έρχεται από την Ιαπωνία και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Αρκεί μια όμορφη πετσέτα φαγητού ή ένα φουλάρι. Φροντίστε να τυλίξετε το δώρο αφήνοντας μια θήκη για να προσθέσετε φρέσκα βότανα , όπως δεντρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι. Διακοσμήστε με στολίδια ή αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και κανέλλες. 

 

dora tyligmena me yfasma furoshiki

 

Σελίδες από παλιά βιβλία μουσικής.  Πολύ ξεχωριστά δείχνουν και τα δώρα που είναι τυλιμένα με νότες! dora tyligmena me selides apo vivlia mousikis

 

Με απλό χαρτί και ζωγραφιές. Μετατρέψτε το τύλιγμα των δώρων σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα με τα παιδιά σας. Εκμεταλλευτείτε τη δική τους φαντασία, δώστε τους χρώματα και διαφορετικά υλικά και απολαύστε τις ιδέες

 

τους. hand drawn gift wrapping

 

Στεφανάκι με βότανα. Κι αν μπορείτε να βρείτε μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο φτιάξτε ένα μικρό στεφανάκι και διακοσμήστε το δώρο σας. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει την παράσταση! 

 gift wrapping with rosemary wreath

Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες όσες και η φαντασία μας. Σίγουρα όμως όχι μόνο  αναβαθμίζουν το δώρο αλλά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με περιττά σκουπίδια. Ποιό οικολογικό και βιώσιμο περιτύλγμα έχεις διαλέξει για να τυλίξεις τα δικά σου δώρα; 

 

Φωτογραφίες από το Pinterest ❤