Γιατί να διαλέξω οικολογικό καθαριστικό για το σπίτι μου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο “καθαρή¨είναι η βιομηχανία καθαριστικών προϊόντων; Πώς είναι σήμερα και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί; Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της καθαριότητας δεν είναι και τόσο “καθαρός” όσο φαίνεται.

Έχει τύχει να αναλογιστείτε ποτέ πόσα πλαστικά μπουκάλια έχει ο διάδρομος με τα απορρυπαντικά σε ένα Super Market; Εντυπωσιακό, δεν είναι;

Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι τα μπουκάλια μιας χρήσης στο νοικοκυριό, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν σε τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου; Μια νέα μελέτη από το επιστημονικό περιοδικό Nature δείχνει ότι με τους ρυθμούς που κινούμαστε τώρα, η παγκόσμια βιομηχανία πλαστικών θα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050. 

Επιπλέον, ακόμη περισσότερες εκπομπές δημιουργούνται από τη μεταφορά προϊόντων καθαρισμού, τα οποία αποτελούνται κατά 95% από νερό. Η μεταφορά αυτών των προϊόντων οδηγεί σε τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από τα φορτηγά. Επιπλέον, τα μπουκάλια συνήθως δεν είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, γεγονός που συμβάλλει στη σπατάλη. Οι συσκευασίες και τα άδεια μπουκάλια συνήθως καταλήγουν στο τέλος στη χωματερή, όπου πολύ λίγα από αυτά τα μπουκάλια ανακυκλώνονται πραγματικά. Πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επίσης τοξικά συστατικά, όπως χλώριο, αμμωνία και φορμαλδεΰδη για να αναφέρουμε μερικά, τα οποία δεν είναι καλά ούτε για τον άνθρωπο ούτε για το περιβάλλον.

Ο οικολογικός καθαρισμός αφορά τη χρήση προϊόντων και μεθόδων που είναι καλύτερες για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας. Τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές στον αέρα και το νερό αλλά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της καταστροφής του όζοντος και της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον.

 

BATHROOM + MULTI-PURPOSE DUO PACKAGE

 

Τί μπορούμε να κάνουμε;

Αρχικά, ας συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Πόσα πλαστικά μπουκάλια θα πετάμε την εβδομάδα και για πόσα χρόνια; 

Χρειάζεται να αλλάξει η καταναλωτική μας συνείδηση. Και φαίνεται ότι πράγματι αλλάζει. 

Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση για απορρυπαντικά σε ταμπλέτες υπήρχαν μόνο 2 εταιρίες στην Ευρώπη. Τώρα κάθε εβδομάδα ανακαλύπτω και μια καινούργια. Είναι ελπιδοφόρο, δε συμφωνείτε; 

Η δική μου πρόταση είναι οι ταμπλέτες καθαρισμού Skosh. 

Είναι σουηδική εταιρία, αναπτύσσονται ταχύτατα, δείκτης ότι υπάρχει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Για κάθε παραγγελία φυτεύουν ένα δέντρο _ όχι ακόμα στην Ελλάδα, αλλά όταν μεγαλώσουμε κι εμείς, θα το απαιτήσουμε!

Τα μπουκάλια τους είναι όμορφα και από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Σε λίγο καιρό θα τα βρείτε κι αυτά στο site. Προς το παρόν εγώ χρησιμοποιώ γυάλινο μπουκάλι με spray!

Vegan πιστοποίηση για όλα τους τα προϊόντα, δηλαδή κανένα συστατικό τους δεν είναι ζωικό και δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Με κάθε ταμπλέτα γλιτώνουμε το περιβάλλον από ένα πλαστικό μπουκάλι!

Επίσης έχουν πιστοποίηση EcoCert και ... καθαρίζουν! και μυρίζουν ωραία!

Προς το παρόν θα βρείτε καθαριστικά για το μπάνιο και γενικής χρήσης. Σύντομα θα καλωσορίσουμε και τα νέα τους προϊόντα.